北京望京六佰本购物中心整体设计
Beijing Wangjing hundred this overall shopping center design

 

发布时间:2012年12月
建筑师:  王永刚工作室
设计时间:2007年
项目地址:北京望京广顺北大街
项目规模:建筑面积10万平方米

 

 

 

       

    位于北京望京广顺北大街的六佰本商场是一个600米长、10万平方米大的综合商业项目,地上四层,地下二层。望京和现代的综合商业环境就像

一个超大的码头,巨大的吞吐量是他们的共同点,不同国籍、职业各异的人群,与码头上外形相同内部货物不详的集装箱体、是丰富杂乱但却是匿

名随机的特质、一个展现无穷不确定因素的平台即将展现在世人面前。以一个模数、一种材料形成的物体是以不变应万变的基本策略,随着经营的

发展,带来了更多的品牌和更多的业态,每个实体标识为这个单纯的物体表面增加了色彩,从此革掉风行大江南北的宝丽布彩喷的命。并且不停地

在变化中,但无论如何也改变不了这个场所的最终定位。建筑为当代大型商业经营发展预留出了发展的余地。商业建筑的诚实表现是中国当代文化

影响下的必经之路,一个本质的建筑,不应再追随商业环境的过去式,过于关注未来也不符合商业运作的基本规律。把握当下,为商品和服务创造

商机才是所有文化和艺术的最终目的。

 

 

   RMBOX Feel Free and Easy Mall, located on Wangjing Guangshun North Street, is a large 600-meter-long and 100,000-square-meters

shopping mall consisting of 4 storeys above the ground and 2 storeys underground. Wangjing District, with its modern business and

environment, is like a giant port with a huge cargo-handling capacity, where people of different nationalities and in different or

professions as well as containers with different goods inside gather. There, a business platform with numerous changing factors will

be erected. The basic strategy is to use something common to deal with many different situations. The PVC clothing, although widely

used, becomes colorful when enriched by different brands and patterns. However, the constantly changing brands and patterns cannot

change what it really is. It is the construction that paves the way for the development of the retail industry and it is the Chinese

culture that determines the way in which the construction is carried out. The essential construction should not wallow in the past

nor chase the unforeseeable future. Seizing the present and creating opportunities for goods and services are the ultimate goal of

culture and art. 

 


 

    售楼处定位是简单的形象,丰富的内部空间关系。600本的售楼处(600m2)在双曲面钢龙骨架上贴上一层黑色渗排龙,并将整个工地的围挡也用

这种材料包起来,形成一个600米长的大墙上凸出一个瘤子的效果,它黑叽嘛呼的面无表情与繁忙的码头似乎无关。

 


 

    Simplicity outside and richness inside are what the sales office tries to achieve. The 600-square-meters sales office is equipped

with a set of black drainers on its double-curved steel structure as well as on the fences of the site. The cold and dark drainers on

the 600-meter wall standin contrast to the busy and prosperous “port”, forming an interesting and distinctive picture.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
昵 称:   *
内 容:   *
验证码:
*

版权所有:北京主题建筑设计咨询有限公司 咨询电话:010-68478510 e-mail:ztiido@163.com 地址:北京市海淀区西三环北路54号中国国家画院主题工作室
京ICP备14016520号  京公网安备11010802017993